Filtruj według

Cena dla 100 szt.
Czas realizacji
dni dni
Filtruj

Chutney

Chutney

Chutney albo czatnej, to domowe przetwory z warzyw i owoców, do których dodano naturalne, korzenne przyprawy. Zawsze słodko-kwaśny czatney to idealny dodatek do mięs czy pasztetu. Świetnie sprawdza się jako nadzienie do tarty lub smarowidło na kanapki. To co wyróżnia nasze ekologiczne przetwory to przede wszystkim ciekawe połączenia smaków.

Chutney wywodzi się z kuchni indyjskiej, stąd można w nim odnaleźć takie dodatki jak: cebula, czosnek, gorczyca lub musztarda, ocet, daktyle, rodzynki i inne suszone owoce oraz ciekawe przyprawy.

Skrzynka smaku poleca takie przetwory jak: konfitura z fig i cebuli Lakoguta, dynia z imbirem Wootwórnia, krem z jabłek wytrawny Rajman do wypieku domowego ciasta, nadzienia do tarty, na rogaliki do śniadania z przyjaciółmi.

Chutney to nic innego jak konfitura na słono, zadowoli więc tych, którzy lubią jeść bez cukru lub na śniadanie preferują konkretne i słone smaki.

Chutney z czarnej porzeczki z morelą Luks Pomada to słodko-kwaśne wspomnienie lata, idealne jako konfitura do serów lub jako przekąski do wina.

Chatnej z buraków Lakoguta świetnie pasuje jako lekki dodatek do obiadu zamiast ciężkostrawnych zasmażanych buraczków. Chutney z jabłek Lakoguta nada się jako marynata do mięs, zwłaszcza jako marynata do kaczki.

Chutney z rabarbaru Luks Pomada i Chutney ze śliwek z imbirem Luks Pomada to propozycja dla lubiących eksperymanty w kuchni. Polskie owoce i warzywa plus przyprawy korzenne tworzą niezwykły słodko-kwaśny sos, który dobrze smakuje zarówno jako dip do azjatyckich pierożków, zamiast keczupu do kanapki czy jako uzupełnienie świątecznego stołu o oryginalne dodatki do pasztetów, ciepłych i zimnych mięs.

Chutney nie tylko urozmaica posiłek w codziennej diecie, ale przede wszystkim dzięki zawartości ziół i przypraw pobudza i wspomaga trawienie.