La Koguta


Przetwory La Koguty to kulturowa mieszanka smaków. Konfitury i wytrawne chutney przygotowywane są przez Sophie Evans w kuchni na Saskiej Kępie.


Sophie w połowie Francuzka, w połowie Angielka wykorzystuje polskie składniki i adaptuje je w tradycyjnych brytyjskich i francuskich przepisach. Łowickie logo przedstawiające koguta doskonale łączy Polskę i Francję. To właśnie kogut galijski jest nieoficjalnym symbolem Galii i celtyckich Galów.


La koguta reprezentuje kuchnię eklektyczną - doskonale odnajduje się w odważnych mieszankach smaków. Potrafi łączyć jabłka z cebulą czy buraki z daktylami tworząc słodko-wytrawne kompozycje, wszystkie na naturalnych produktach, bez dodatku konserwantów. Przetwory bazujące na lokalnych składnikach wzbogacone egzotycznymi przyprawami doskonale pasują do mięs, serów jak i tradycyjnego pieczywa.


Produkty od tego producenta