Prawdziwa perełka wśród musztard. Historia Musztardy z Kcyni sięga końca lat 50. XX wieku, były to jedne z najbardziej cenionych i poszukiwanych musztard w Polsce. Swój doskonały smak oraz aromat zawdzięczały recepturze i sposobowi powstawania. W 2011 roku narodził się pomysł wznowienia produkcji najbardziej znanego kcyńskiego wyrobu. Rodzinie Grewling udało się odtworzyć linię produkcyjną, której używano w Kcyni. Zostały zakupione maszyny z okresu międzywojennego, tj. roku 1929 oraz oryginalne, szwajcarskie młyny żarnowe, zwane cewami. Zrobione na specjalne zamówienie beczki z nielakierowanego drewna dębowego dopełniają niezwykłości procesu wytwarzania.
Musztardy wytwarzane są bez użycia jakichkolwiek konserwantów, barwników czy przeciwutleniaczy. Długotrwały czas powstawania oraz stosowanie wyłącznie ziaren gorczycy białej i czarnej wraz ze świeżo zmielonymi przyprawami pozwalają uzyskać musztardę najwyższej jakości.
Musztarda Kcyńska
Musztarda Kcyńska
GRAMATURA: 190 g SKŁAD: woda, ziarna gorczycy białej, ocet, ziarna gorczycy czarnej, cukier, sól, przyprawy
Musztarda Kcyńska
Musztarda Kcyńska
GRAMATURA: 190 g SKŁAD: woda, ocet, ziarna gorczycy białej, cukier, ziarna gorczycy czarnej, sól, przyprawy
Musztarda Kcyńska
Musztarda Kcyńska
GRAMATURA: 190 g SKŁAD: woda, ziarna gorczycy białej, ocet winny, cukier, sól, przyprawy korzenne
Musztarda Kcyńska
Musztarda Kcyńska
GRAMATURA: 190 g SKŁAD: woda, ziarna gorczycy białej, ocet winny, cukier, sól, przyprawy korzenne, nasiona gorczycy białej i czarnej
Musztarda Kcyńska
Musztarda Kcyńska
GRAMATURA: 190 g SKŁAD: woda, ziarna gorczycy białej, ocet winny, miód naturalny (7%), sól, przyprawy
Musztarda Kcyńska
Musztarda Kcyńska
GRAMATURA: 190 g SKŁAD: woda, ziarna gorczycy białej, miód naturalny(15%), ocet winny, nasiona gorczycy białej i czarnej, sól, przyprawy