Filtruj według

Cena dla 100 szt.
Czas realizacji
dni dni
Filtruj

Zioła i Przyprawy

Zioła i Przyprawy

Zioła i przyprawy z wielu zakątków świata: rozmaryn, bazylia, czarnuszka, imbir, kardamon, kolendra czy trawa cytrynowa. Polecamy zdrowotny napar z takich ziół jak: pokrzywa, liść maliny, ostropest – poprawią odporność i trawienie, wspomagają oczyszczanie organizmu. Skrzynka Smaku oferuje tylko najlepszej jakości susz, który niejednokrotnie pochodzi z uprawy ekologicznej.

Pokrzywa bio Zielony Nurt nadaje się na napar. Ten pożyteczny chwast jest doceniany od pokoleń za swoje lecznice i prozdrowotne właściwości. Doskonale odpędza zmęczenie, pomaga w walce ze stresem, wzmacnia.
Podwyższona temperatura, zmęczenie, przeziębienie? Pomoże kwiat lipy BIO Zielony Nurt. Napar z kwiatów posiada właściwości relaksujące i napotne.
Liść maliny bio Zielony Nurt również nadaje się na napar i jest równie znany jako domowy sposób na przeziębienie. Zawiera flawonoidy, garbniki i witaminę C. Ma działanie ściągające, przeciwzapalne i rozkurczowe. Poleca się go również jako remedium na takie dolegliwości jak biegunka czy ból gardła.
Melisa bio Zielony Nurt posiada liczne właściwości lecznicze. Napar z liści melisy pomoże na sen i uspokojenie, problemy trawienne i bolesne miesiączki.

Zioła służą nie tylko do naparów zdrowotnych, przede wszystkim służą jako dodatek smakowy do różnego rodzaju dań. Aby otrzymać słoiczek domowej pasty curry do marynowania mięs lub do przyprawiania dań wystarczy utrzeć w moździerzu wraz z czosnkiem i olejem takie przyprawy jak: kolendra ziarno eko Dary Natury, chilli eko Dary Natury, imbir eko Dary Natury, kardamon mielony eko Dary Natury czy kurkuma eko Dary Natury.
Przyprawy takie jak: bazylia bio Zielony Nurt, tymianek bio Zielony Nurt czy rozmaryn Zielony Nurt są charakterystyczne dla kuchni śródziemnomorskiej i doskonale uzupelnią takie dania jak: sos boloński lub inny sos do spaghetti, pizza, lasagne. Gałka muszkatołowa cała eko Dary Natury uświetni smak sosu beszamelowego a kminek eko Dary Natury spowoduje, że tradycyjny polski bigos będzie bardziej lekkostrawny.