Powidła z jabłek Rajman doskonale sprawdzają się również jako dodatek do dań na słono…
W jednym słoiczku powideł Rajman, mieszczą się aż dwa kilogramy eko jabłek! Powidła są bez cukru, więc cała ich wytrawna słodycz pochodzi z naturalnej, zawartej w owocach fruktozy. Długi proces wysmażania sprawia, że powidła z jabłek Rajman mają idealnie kremową konsystencję, piękny, głęboki kolor i niezwykły, lekko dymny aromat, który świetnie współgra z wszelkimi sosami i mięsiwem.
Na bazie powideł z jabłek Rajman przygotowaliśmy zdrowy i sycący obiad. Pełnoziarnisty makaron fusilli (świderki), świeży jarmuż, pomidory i ser mozarella muśnięte sosem na bazie powideł to doskonała propozycja dla tych, którzy lubią dobrze zjeść, ale nie chcą długo czekać na ciepły posiłek. 🙂
Składniki
ząbek czosnku
dwie łyżki oleju rzepakowego Semco
200g makaronu pełnoziarnistego fusilli
5-6 dojrzałych pomidorów śliwkowych lub koktajlowych
dwie garście liści jarmużu
łyżka powideł śliwkowych Rajman
łyżka kremowego serka naturalnego
pół kuli sera mozarella
sól, pieprz