P355
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
GRAMATURA: 225 g
SKŁAD: buraki 17%, imbir 3%, cebula, jabłka, cukier, ocet, daktyle, rodzynki, sól, pieprz
Od ilości | Cena netto | Cena brutto |
---|---|---|
20 szt. | 12,18zł | 13,15zł |
50 szt. | 11,76zł | 12,70zł |
100 szt. | 11,34zł | 12,25zł |
250 szt. | 11,09zł | 11,98zł |
500 szt. | 10,84zł | 11,71zł |
1000 szt. | 10,58zł | 11,43zł |
Chutney z buraków La Koguta zaskakuje mnogością smaków. Buraki łączą się w nim ze słodkimi daktylami i rodzynkami, delikatną cebulą, winnymi jabłkami i pikantnym imbirem. To prawdziwa eksplozja aromatów. Chutney z buraków, tak jak wszystkie wyroby LaKoguta, jest odpowiedni dla wegetarian i wegan. Dzięki bogatym w żelazo i antyoksydanty burakom wzmacnia siły witalne organizmu i zapobiega anemii. Polecamy go jako bardziej egzotyczny zamiennik tradycyjnej ćwikły. Pasuje do wszelkiego rodzaju mięs, szczególnie wołowiny.
Wytwarzany jest tradycyjnymi metodami przez Sophie Evans – znawczynię kuchni o brytyjsko-francuskich korzeniach, mieszkającą w Warszawie. Sophie dużo podróżowała, a z każdego odwiedzonego kraju przywiozła kulinarne doświadczenia, z których czerpie inspirację do wyrobu swoich przetworów.
Chutney z buraków LaKoguta jest tego dowodem – łączy w sobie polskie warzywa z egzotycznymi dodatkami pochodzącymi różnych stron świata, tworząc oryginalny kalejdoskop smaków.