Przetwory La Koguty to kulturowa mieszanka smaków. Konfitury i wytrawne chutney przygotowywane są przez Sophie Evans w kuchni na Saskiej Kępie.
Sophie w połowie Francuzka, w połowie Angielka wykorzystuje polskie składniki i adaptuje je w tradycyjnych brytyjskich i francuskich przepisach. Łowickie logo przedstawiające koguta doskonale łączy Polskę i Francję. To właśnie kogut galijski jest nieoficjalnym symbolem Galii i celtyckich Galów.
La koguta reprezentuje kuchnię eklektyczną - doskonale odnajduje się w odważnych mieszankach smaków. Potrafi łączyć jabłka z cebulą czy buraki z daktylami tworząc słodko-wytrawne kompozycje, wszystkie na naturalnych produktach, bez dodatku konserwantów. Przetwory bazujące na lokalnych składnikach wzbogacone egzotycznymi przyprawami doskonale pasują do mięs, serów jak i tradycyjnego pieczywa.
La Koguta
La Koguta
GRAMATURA: 225 g SKŁAD: pomarańcza 48%, suszona figa 13%, sok z cytryny, cukier, woda
La Koguta
La Koguta
GRAMATURA: 225 g SKŁAD: jabłka 20%, papryka czerwona 22%, chili habanero 2%, ocet jabłkowy, cukier, sok z cytryny
La Koguta
La Koguta
GRAMATURA: 225 g SKŁAD: buraki 17%, imbir 3%, cebula, jabłka, cukier, ocet, daktyle, rodzynki, sól, pieprz
La Koguta
La Koguta
GRAMATURA: 225 g SKŁAD: różowy grejpfrut 25%, suszona żurawina 10%, sok z cytryny, cukier, woda.
La Koguta
La Koguta
GRAMATURA: 225 g SKŁAD: jabłka 32%, cebula, czosnek, imbir, rodzynki, cukier, czarne nasiona gorczycy, ocet jabłkowy, sól
La Koguta
La Koguta
GRAMATURA: 225g SKŁAD: cebula 43%, figi 7%, sól, czarny pieprz, ocet jabłkowy, sok z cytryny, cukier, woda