Czekolada z żurawiną 70% kakao z Dominikany

P135

Manufaktura Czekolady
14,34
netto
17,64
brutto

Dodaj do listy życzeń

Minimalną ilością w zamówieniu dla tego produktu jest 25

GRAMATURA: 50 g

SKŁAD: ziarno kakao z Dominikany [70%], cukier, żurawina

Rabaty ilościowe

Od ilości Cena netto Cena brutto
20 szt. 15,36 18,89
50 szt. 14,85 18,27
100 szt. 14,34 17,64
250 szt. 13,82 17,00
500 szt. 13,41 16,49
1000 szt. 13,11 16,13

Opis produktu

Polecamy czekoladę z ziarna Hispaniola z Republiki Dominikany z dodatkiem żurawiny.
Ziarno Hispaniola (stanowiące zaledwie 4% produkcji Republiki Dominikany) nadaje czekoladzie niespotykany charakter. Jego owocowa nuta z wyraźnie wyczuwalnym posmakiem cytrusów świetnie komponuje się ze kwaśno-słodką żurawiną rosnącą tylko na półkuli północnej. Jest to niezwykłe połączenie północy i południa zamknięte w jednej tabliczce.
Kakao Hispaniola to niezwykle delikatna i rzadka roślina. Wymaga wiele troski i doświadczenia by mogła wydać wspaniałe plony.
Po włożeniu do ust kawałka tej czekolady wszystko staje się jasne... można niejako "zobaczyć" ludzi pracujących na plantacji, zasmakować w rosnących nieopodal pomarańczach, a w posmaku wyczuć bukiet tulipanów...

Produkty powiązane