P984
Ostatnie egzemplarze!
Data dostępności:
GRAMATURA: 200 g
SKŁAD: owoc dzikiej róży 73%, cukier 27%
Od ilości | Cena netto | Cena brutto |
---|---|---|
20 szt. | 10,95zł | 11,83zł |
50 szt. | 10,57zł | 11,42zł |
100 szt. | 10,19zł | 11,01zł |
250 szt. | 9,97zł | 10,77zł |
500 szt. | 9,74zł | 10,52zł |
1000 szt. | 9,51zł | 10,27zł |
Konfitura z dzikiej róży Fungopol, jest produktem ekologicznym z jednego największych kompleksów leśnych w Polsce – Borów Tucholskich. Lokalne pochodzenie owoców dzikiej róży użytej do produkcji konfitury oraz certyfikat potwierdzający ich ekologiczną uprawę gwarantują doskonałą jakość przetworu.
Owoc dzikiej róży nadają konfiturze pięknej pomarańczowej barwy. Jako dodatek do ciast i deserów sprawdza się wyśmienicie. Przebojem ostatnich lat są domowe pączki z nadzieniem z konfitury z dzikiej róży. Ciekawym połączeniem może okazać się dodanie jej do twarogu lub przygotowanie z jej dodatkiem orzeźwiającego napoju.
Oprócz niepowtarzalnego aromatu, smaku i urody owoce dzikiej róży znane są ze swoich walorów zdrowotnych. Warto wiedzieć, że posiadają one 30 do 40 razy więcej witaminy C niż cytrusy. Dodatkowo obecność witamin A, B, E, K oraz kwasów organicznych, garbników i pektyn pomaga w walce z nadciśnieniem, chorobami serca i wątroby. Działają wzmacniająco i przeciwzapalnie oraz zapobiegają nieżytom przewodu pokarmowego. Słoik konfitury z dzikiej róży przyda się zatem na każdej kuchennej półce.