Filtruj według

Kategorie
Cena dla 100 szt.
Czas realizacji
Pochodzenie
Produkt ekologiczny
Filtruj

Musztarda Kcyńska

Prawdziwa perełka wśród musztard. Historia Musztardy z Kcyni sięga końca lat 50. XX wieku, były to jedne z najbardziej cenionych i poszukiwanych musztard w Polsce. Swój doskonały smak oraz aromat zawdzięczały recepturze i sposobowi powstawania. W 2011 roku narodził się pomysł wznowienia produkcji najbardziej znanego kcyńskiego wyrobu. Rodzinie Grewling udało się odtworzyć linię produkcyjną, której używano w Kcyni. Zostały zakupione maszyny z okresu międzywojennego, tj. roku 1929 oraz oryginalne, szwajcarskie młyny żarnowe, zwane cewami. Zrobione na specjalne zamówienie beczki z nielakierowanego drewna dębowego dopełniają niezwykłości procesu wytwarzania.
Musztardy wytwarzane są bez użycia jakichkolwiek konserwantów, barwników czy przeciwutleniaczy. Długotrwały czas powstawania oraz stosowanie wyłącznie ziaren gorczycy białej i czarnej wraz ze świeżo zmielonymi przyprawami pozwalają uzyskać musztardę najwyższej jakości.

Cookies

Informacje dotyczące plików cookies

Skrzynkasmaku.pl korzysta z własnych plików cookie, aby zapewnić Ci najwyższy poziom doświadczenia na naszej stronie . Wykorzystujemy również pliki cookie stron trzecich w celu ulepszenia naszych usług, analizy a następnie wyświetlania reklam związanych z Twoimi preferencjami na podstawie analizy Twoich zachowań podczas nawigacji.

Zarządzanie plikami cookies

O Cookies

Pliki cookie to niewielkie pliki tekstowe, które są zapisywane na komputerze lub urządzeniu mobilnym przez strony internetowe, które odwiedzasz. Służą do różnych celów, takich jak zapamiętywanie informacji o logowaniu użytkownika, śledzenie zachowania użytkownika w celach reklamowych i personalizacji doświadczenia przeglądania użytkownika. Istnieją dwa rodzaje plików cookie: sesyjne i trwałe. Te pierwsze są usuwane po zakończeniu sesji przeglądarki, podczas gdy te drugie pozostają na urządzeniu przez określony czas lub do momentu ich ręcznego usunięcia.